Tisztségviselőink

Kossuth térenUjhelyi Sándor vagyok, születtem 1961. február 7-én Egerben, Ujhelyi Aladár evangélikus lelkész és felesége, Monostori Márta 9. gyermekeként.

Tanulmányaimat az egri 4-es számú általános iskolában kezdtem, majd a Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségiztem 1979-ben. Papgyerekként a szocializmusban sok megaláztatás ért engem is és családomat is.

Soha nem voltam se kisdobos, se úttörő, se KISZ-tag, se párttag.

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karára is csak a Felvételi Bizottság rendkívül szerencsés összetétele miatt tudtam bekerülni, ahol 1985-ben végeztem.
Nős vagyok, három felnőtt korú gyermekem van, Gábor, Sándor és Dávid.
Egész életemben vállalkozóként dolgoztam, főleg az építőiparban, illetve a vendéglátásban.

1990 óta vagyok elnöke a főleg Oroszországgal és Ukrajnával foglalkozó Vállalkozók Klubja Egyesületnek.
1994-től 2000-ig feleségemmel Ukrajnában, Kijevben dolgoztunk.
Ezután tulajdonos kiadója voltam a Budapest Magic Magazinnak, majd 2005-2013 között Oroszországban dolgoztam.
2011-12-ben meghívott tagja voltam a Magyar-Orosz Kormányközi Vegyesbizottságnak.

Karitatív munkám kiemelkedő állomásai a 80-as évek végén létrehozott békéscsabai „Fília” Alapítvány, az „Új emberközösségekért” Alapítvány, stb.
2015-ben megalapítottam a menekülteket támogató, elsősorban a Budapesti Keleti pályaudvarnál végzett tevékenységéről közismert, „Migration Aid” Facebook csoportot.
2016-tól minden évben megrendeztük a szegényeknek, hajléktalanoknak szóló „Rászorulók Karácsonya” nevű rendezvényt a Budapesti Blaha Lujza téren.
2022 márciusa óta mind a mai napig az ukrán menekültekkel foglalkozom, Tiszabecs, Keleti pályaudvar, BOK Csarnok, Mandák Ház, Dévai Fogadó.

Főleg politikai és társadalmi kérdésekkel foglalkozó írásaimat korábban a www.magyarmocsar.hu oldalon jelentettem meg.
Politikailag elkötelezett vagyok a tisztességes politizálás mellett, ezért 2016-ban kezdeményezője voltam a CEKA, Civil Ellenzéki Kerekasztal létrehozásának, majd 2019-től alapító-elnöke a liberál-konzervatív Új Alternatíva Pártnak.

Fanatikus elkötelezettje vagyok annak, hogy Magyarországnak egyszer olyan kormánya legyen, amelyik nem uralkodik a nép felett, hanem valóban a népet szolgálja, és korrupciómentesen kezeli a közpénzt. Meggyőződésem, hogy az állam mindent meg kell, tegyen annak érdekében is, hogy a bajba jutott honfitársaink is emberhez méltó életet élhessenek!

Munkásságom alapjait Göncz Árpád szavai fogalmazzák meg a legjobban: „Ha szolgálni kívánok valakit, azokat szolgálom, akiknek szolgálójuk nincsen: a védteleneket”.

Feltöltés alatt

Kovács István ÁdámSzületett 1979-ben, Budapesten. Középfokú végzettségű. Betegsége miatt jelenleg biztonsági őrként dolgozik.

Általában önkéntesként nagyon sok karitatív rendezvényen, eseményen vesz részt, nem egynek ötletgazdája, lebonyolítója. Mindemellett a Minden Ember Számít Egyesület Elnöke is. Mert úgy érzi, a legszebb dolog, ha bajba jutott embertársainkon segíteni tudunk, önzetlenül.

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt