Sajtóközlemény

„Hazug hírt ne hordj!”
(2 Mózes 23.1.)

„Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”
(Deák Ferenc)

Az Új Alternatíva Párt sajtóközleménye

Az Új Alternatíva Párt kiáll a szólásszabadság mellett, de kategorikusan elutasítja a lakosság hazug hírekkel, rémhírekkel való fenyegetését és félretájékoztatását, amelynek egyetlen célja ma a valós helyzet elkendőzése, és a megfélemlítés. Ugyancsak elfogadhatatlannak tartjuk a politikai ellenfelek hazugságokon alapuló lejáratását!

A népnek jogos elvárása az általa megválasztott mindenkori kormánytól, hogy az mindenben korrekt módon tájékoztassa. Az emberek tudni akarják hová kerül az adófizetők pénze, miért hoztak meg bizonyos döntéseket, milyen valós veszélyek leselkednek az országra.
A múltban történt események a politikai élet korábbi szereplőinek a felelőssége. Mi nem kívánunk évtizedekre visszamenőleg vájkálni, számon kérni, de jelezzük, hogy mostantól új szabályok lépnek életbe! Időben szólunk!

Indul az óra! Mától új szabályok!

  1. szabály: Nincs több hazugság!

A nép korrekt tájékoztatása érdekében el kell bizonytalanítanunk a hazug „hírgyárosokat”, a személyes felelősségre vonás eszközével! A regnáló kormány felügyelete alatt lévő „médiahatóság” – ebben a tekintetben sem – látja el feladatát, esetleg nevetséges, visszatartó erővel nem bíró bírságot szab ki. Az eddigi „sajtóperek” is csak maga a médium ellen irányultak.

Ezért mi tájékoztatjuk a médiumok munkatársait, újságíróit, a közösségi média szereplőit, hogy
név szerint fogjuk őket számon kérni

minden hazugságért, rémhírért, amit bármilyen médiumban, a mai meghirdetés napjától számítva, leadnak, terjesztenek!
Ez az új szabály nem csak az újságírókra, hanem a nyilatkozó „szakértőkre”, politikusokra, riportalanyokra is vonatkozik!
A médiumra és közvetlenül a munkatársra a Bíróság által kiszabott személyes bírság után, bűnismétlés esetén, kezdeményezzük az akár végleges eltiltást is, mind a médium, mind az újságíró esetében!

Ma még mindenki meggondolhatja magát, de holnaptól egy hazugság sem marad büntetlenül!

Magyarország, 2020. szeptember 11.